Boemi

Puna Verzija: Mediska scena Srbije ( radio stanice )
Trenutno pregledate lite verziju foruma. Pogledajte punu verziju sa odgovarajućim oblikovanjima.
Mediska scena srbije ( radio stanice )


U proteklih nekoliko godina mediji u Srbiji su se pretvorili u zaglupljujuce ne kreativne institucije bez i malo slobode. Najbolji primer za to je “S medija”. Oni u svom posedu imaju najveci broj nacionalnih i beogradskih radio stanica, koje od prilike ponavljaju jednu te istu muziku uz gomilu sturih i nepotpunih informacija i gotovo bez imalo kvalitetnog sadrzaja. U situacijama kada se ne zna vlasnicka struktura, a zaposlenima ( konktetno na S mediji ) NIJE DOZVOLJENO formiranje sindikata, sloboda medija je samo bajka i nedosanjani san za vecinu novinara. Drugi veliki lanac medija, takodje ne pruza nikakav informativni sadrzaj i uglavnom su bazirani na pop i tehno kulturi... Muzika koja ide na svim tim “privatnim” radio stanicama je istovrsna i monotona, tako da jednu pesmu gotovo da u jednom stu mozete cuti na najmanje tri radio stanice u istom satu. Takodje, voditelji nastupaju pripremljeno.
Pravi primer slobode medija je i emisija “nacionalno razgibavanje” koja se nekoliko godinama emitovala na nekoliko radio stanica; kako nacionalnih, tako i udruzenih. Voditelji tih emisija nisu imali dlake na jeziku, pa ih je to veoma skupo kostalo. Ta cinjenica takodje ide u prilog “slobodnom novinarstvu “ u Srbiji.
Nekoliko je radio stanica koje se pak izdvajaju od monotonije velikih mediskih kuca sa formatiranim programom. Doduse tih nekoliko radio stanica na zalost nemaju ni pribliznu slusanost kao ove veoma lose mediske kuce koje imaju veliku popularnost posebno kod mladih i ljudi na poslu...
Da zakljucimo: Sudeci po radio stanicama, vecina medija u Srbiji nije slobodna... Cenzure su uvek prisutne kako od vlasnika medija, tako i od strane politicara koji misle da su nedodirljivi, i raznih drugih uticajnih ljudi... Najgore od svega je to sto se ne moze ocekivati nikavo poboljsanje... Aktuelna situacija je zatekla ovu vlast, a njima, kao i svakoj drugoj Vlati ona itektko pogoduje, pa zasto bi je onda menjali?
Referentni URL