Datum i vreme: 28.03.2024, 10:42 Dobro Došli, Gost! (PrijavaRegistracija)


Korisnik(a) pregleda ovu temu: 1 Gost(a)
Cevap yazOdgovori  Nova TemaNova Tema 

4855 views

Krompir na 100 nacina 3 riba

09.09.2017, 19:54
Poruka: #1
Nije na vezi
Rainbow Krompir na 100 nacina 3 riba
Salata od slanih sardela

Potrebno je:

10 slanih sardela
500 g krompira
1 glavica crnog luka
1 kašičica senfa
maslinovo ulje
sirće
biber
peršun
celer
1 lumun

Priprema

Slane sardele očistiti i ostaviti da odstoje u vodi da izađe suvišna so.
Krompir obariti, oljuštiti i iseći na kockice. U krompir dodajte uz mešanje maslinovi ulje, iseckan peršun, celerov list, sitno iseckan crni luk. Ribu odvojite od kosti i sitno iseckajte pa ubacite u krompir i promešajte. U šoljici razmutite kašičicu senfa sa sokom od limuna pa sve prelijte preko salate i još jednom pomešajte.
___________________________________________________

Krompir sa haringama

Potrebno je:

1 kg krompira
4 haringe
5 žumanaca
2 dl kisele pavlake
maslac
mrvice

Priprema

Uzeti dublji sud, namazati ga iznutra dobro maslacem pa posuti mrvicama.
Krompir obariti, oljuštiti i iseći na tanke koturove i kao prvi red ga staviti u sud.
Haringe očistiti od kostiju, dobro ih u mleku oprati, a zatim izvaditi i sitno iseći. Odvojeno umutiti žumanca i dodati kiselu pavlaku.
Po krompiru staviti sitno isečene haringe, preliti ih razmućenim jajima i kiselom pavlakom, pa rećati tako dok se kalup ne napuni.
Poslednji sloj treba da bude od krompira. Posuti mrvicama, preliti rastopljenim maslacem i peći na umerenoj vatri 3/4 sata. Služiti hladno.
____________________________________________________

Brodet od somovine

Potrebno je:

600 g fileta soma
1/2 kg krompira
250 g paradajza
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
40 g maslinovog ulja
1 kašičica peršunovog lista
so
biber
sok od 1/2 limuna

Priprema

Ribu iseći na komade i poprskati je sokom od limuna.
Na ulju dinstati sitno, iseckan crni luk. Kada omekša poređati preko komade ribe, posoliti, pa staviti krompir isečen na komade. Opet posoliti i pobiberiti. Preko poređati oljušten i na kolutove isečen paradajz. Posuti peršunom i još malo posoliti.
Odozgo staviti isečen beli luk. Naliti vodom da ogrezne.
Kuvati na tihoj vatri, ne mešati već samo povremeno protresti blago šerpu. Kuvati dok krompir ne omekša.
_____________________________________________________

Vekna od tunjevine i krompira

Potrebno je:

1 konzerva tunjevine
1 jaje
1 krompir
1 kiseli krastavčić
1 paradajz
1 limun
majonez
peršunov list
nekoliko maslinki
mleveni biber
so

Priprema

Skuvati i izgnječiti veći krompir, pa ga pomešati sa tunjevinom. Dodati limunov sok, kašiku majoneza, mleveni biber i so po ukusu i dobro umesiti.
Staviti na činiju i oblikovati vekne. Spolja premazati majonezom i posuti sitno iseckanim tvrdo kuvanim jajetom, pomešanim sa peršunovim listom.
Ukrasiti krastavcima i paradajzom isečenim na kolutove i maslinkama.
_______________________________________________

Šnicle od ribe i krompira

Potrebno je:

4 krompira
100g ribljeg mesa
1 glavica crnog luka
1 jaje
1-2 kašike brašna
so
biber

Priprema

Ribu očistiti, odvojiti je od kostiju i obariti. Istovremeno u drugom sudu obariti krompir, pa zajedno samleti meso i krompir. Dodati so, beli biber, iseckan i propržen luk, brašno i jaje. Sve dobro izmešati i praviti šnicle pa ih peći na vrelom ulju.
Quote
09.09.2017, 19:54
Poruka: #2
Nije na vezi
RE: Krompir na 100 nacina 3 riba
Zapečena riba

Potrebno je:

2 parčeta ribe (može i više)
4-5 krompira (može i više)
1 veća glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 puna kašika brašna
1 kašika mlevene paprike
1 dl belog vina
1 kašika seckanog peršuna
0,5 dl maslinovog ulja (ako nemate može obično suncokretevo)
začiniti po želji

Priprema

Krompir oljuštriti i iseći na kolutove, crni luk na kockice, a beli luk što sitnije. Ribu začiniti po ukusu.
U posudu sjediniti, krompir, mlevenu papriku, peršum, crni i beli luk i polako promešati.
Zemljanu posudu nauljiti i u nju presuti pripremljenu smesu sa krompirom. Poravnati.
Preliti belim vinom i vodom da ogrezne, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kada je krompir na pola pečen, odozgo utisnuti ribu i peći najpre s jedne, pa s druge strane, dok ne omekša.
Jelo je gotovo, kad krompir potpuno omekša i suvišna tečnost uvri.
Za dane posta odličan ručak.
______________________________________________________

Ukusna pastrmka

Potrebno je:

800 g krompira
250 g paradajza
1 glavica crnog luka
50 g maslinovog ulja
so
biber
200 ml belog vina
3 pastrmke
so
suvi biljni začin

Priprema

Sitno iseckan crni luk upržiti na ulju, dodati na kocke isečen krompir i sitno iseckan paradajz. Promešati, naliti vinom, posoliti, pa dinstati oko 10 minuta.
Pastrmke očistiti i usoliti.
Izdinstano povrće sipati u vatrostalnu činiju i odozgo poredjati ribe.
Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.
____________________________________________________

Šaran sa povrćem

Potrebno je:

600 g šarana
500 g krompira
50 g slanine
3 kisela krastavca
so
suvi biljni začin
ulje
1 dl belog vina
1 kašika peršuna

Priprema

Šnicle šarana usoliti, pa poređati u nauljen pleh. Staviti ih na 200 stepeni da se peku oko 15 minuta.
Na ulju upržiti sitno iseckanu slaninu i na kocke iseckan krompir. Posoliti, pa dinstati oko 5 minuta.
Izvaditi pleh, preko šarana sipati krompir i slaninu, posuti peršunom i na kolutove iseckanim krastavcima. Zaliti vinom.
Vratiti jelo u rernu, pa peći još oko sat vremena, oko 45 minuta pokriveno folijom, nakon čega treba sklinuti foliju, da se jelo zapeče.
___________________________________________________

Salata od sardina i krompira

Potrebno je:

1 kg krompira
3 manje glavice crnog luka
1 kutija sardine
1 tuba majoneza
2-3 kašičice senfa
4 jaja

Priprema

Krompir obariti, oljuštiti i iseći na kolutove. Iseći luk na režnjeve, posoliti i pomešati sa krompirom. Dodati sardine, majonez, senf, tvrdo kuvana jaja isečena na kolutove i so po želji. Pažljivo pomešati. Ukrasiti kolutovima crvene paprike i peršunovim lišćem.
______________________________________________________

Đuveč od krompira i inćuna

Potrebno je:

10 krompira, oljuštenih
2 luka
2 konzerve filea inćuna, usoljenih
puter za podmazivanje
150 ml pavlake
prezle
biber

Priprema

Isecite krompir na tanke kriške, luk isecite na kolutove i iseckajte inćune.
Podmažite puterom posudu i stavite prvo sloj krompira, sloj luka i inćuna, začinite biberom i završite slojem krompira. Preko stavite pola pavlake i pospite prezlama.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 C pola sata, potom sipajte ostatak pavlake i pecite još 15 minuta.
Quote
Cevap yazOdgovori 


Skoči na Forum:

Boemi | Kontakt | Povratak na Vrh | Lite (Arhivski) Oblik


Powered By smboemi.com Boemi Forum, © 2008-2024Boemi Forum.

Sva prava zadrzana Boemi Forum