Korisnik(a) pregleda ovu temu: 1 Gost(a)
09.09.2017, 19:56
Poruka: #1
|
|||
|
|||
Krompir na 100 nacina 4 pile
Pile i krompir u vinu
Potrebno je: 300 g majoneza 1,5 kašika začina 1 dl belog vina 1 dl vode 1 kg krompira 1 pile (manje, veće, zavisi od društva) Priprema Krompir iseći na kriške, pile iskomadati, sve poredjati u dublji pleh (djuvč). Majonez, vino, začin i vodu posebno umutiti, u jednoj posudi i preliti preko mesa i krompira. Peći u rerni. _______________________________________________ Piletina sa krompirom Potrebno je: 3 bataka sa karabatakom 1 kg krompira pasirani paradajz crni i beli luk (po ukusu) lovorov list suvi začin biber aleva paprika ulje Priprema Obariti batake, da malo omekšaju. Krompir oljuštiti i naseckati na kolutove, ili režnjeve po želji, pa poredjati u tepsiju. Izvaditi batake i u vodu, koja još vri dodati pasirani paradajz, iseckan luk. Lovorov list i začine, malo prokuvati, pa preliti preko krompira, dodati ulje, pa staviti u zagrejanu rernu, da se peče. Kada krompir omekša, dodati i batake, posoljene vegetom i zapeći sa krompirom. Ko voli može batake, prethodno da umoči u malo pasiranog paradajza, pa onda zapeći. _________________________________________________________ Sočna pileća krilca sa krompirom Potrebno je: 1 kg pilećoh krilca 1,5 kg krompira suvi biljni začin beli biber crvena paprika so peršunov list Priprema U sveža krilca dodati sve navedene začine, sve se zajedno izmeša i stavi u termo vrećicu i peći oko 1 sat na 200 C. Krilca se lepo odvajaju od kostiju. Krompir očistiti i začiniti sa vegetom, malo bibera i so i isto tako staviti u još jednu termo vrećicu, ali prethodno dobro izmešati krompir, sa pomenutim začinima. Zatvoriti obe vrećice i peći. Pred kraj pečenja izvaditi krilca i krompir i isipati u tepsiju zajedno sve i još peći oko 15 minuta. Jako je sočno i ukusno i pre svega nije masno, jer se peklo u sopstvenom softu. _______________________________________________________ Pileće loptice sa krompirom Za pileće loptice: 1 veće pileće grudi (bez kostiju) 3 manje šargarepe 2 kašike neslanog sira 100 g šampinjona 1 kašičica soli malo suvog biljnog začina Za pohovanje: 1 jaje brašno prezle Za krompir pire: krompir 1 kašika pavlake malo mleka so Priprema Obariti meso i šargarepu, kad je gotovo skinuti sa vatre i dodati šampinjone, pa sve iseckati na male komadice ili samleti, dodati sir i začine. Mešati dok se sastojci ne sjedine, pa praviti loptice. Loptice uvaljati u brašno, umućeno jaje i prezle, pa ispeći u vrelom ulju. Krompir pire napraviti na uobičajen način. __________________________________________________ Piletina sa kiselim povrćem i šampinjonima Potrebno je: 1/2 pileta 200 g karfiola iz turšije 1 veća šargarepa 1 veći krompir 250 g šampinjona so suvi biljni začin 2 kašike ulja Priprema Pile usoliti i staviti u sud u kome će se peći. Oko njega dodati isečenu šargarepu, krompir i šampinjone. Dodati i kiseli karfiol, posoliti, dodati suvi biljni začin i ulje. Peći na 200 stepeni oko sat vremena. |
|||
09.09.2017, 19:57
Poruka: #2
|
|||
|
|||
RE: Krompir na 100 nacina 4 pile
Piletina u Coca-Cola sosu
Potrebno je: 400 g pilećeg filea 1 glavica crnog luka 1 šargarepa peršun 50 g maslaca 1 limun 1 kocka za supu 2 šolje Coca-cole brašno malo ulja krompir Priprema U belndoru izmiksati šargarepu, crni luk i peršun. Sve zajedno dinstati na laganoj vatri u tiganju sa maslacem, dodati pileći file iseckan na kockice ili štapiće, dodati isceđen limun, izdrobiti pileću kocku za supu, radi jačeg ukusa, zatim dodati sos od koka kole Sos od koka kole: Staviti margarin u dublji tiganj, dodati malo brašna. Brašno treba da bude zlatne boje, bez grudvica, dodati dve šolje koka kole i mešati neprestano, dok ne postane gusto. Obariti krompir isečen na kocke, pomešati krompir sa peršunom i margarinom. Servirati zajedno krompir i piletinu. Prijatno! ______________________________________________ Kentaki piletina Potrebno je: 4 parčeta pilećeg belog meso (za četiri osobe) 1 margarin 100 g prezle susam (količina po želji) 250 g kačkavalj (najbolje dimljeni, a može i parmezan iz kesice) 500 g krompir mešavina začina Priprema Oljuštiti krompir, iseći ga na kocke i odložiti dok se ne spremi meso. U jednu posudu pomešati prezle, izrendani kačkavalj, susam i kašiku mešavine začina. Margarin potpuno otopiti. Komad mesa umočiti u rastopljeni margarin a zatim uvaljati u smesu sa prezlama. Meso se ređa po sredini pleha za pečenje i kad ste to uradili oko njega stavite krompir. Preostalu smesu sa prezlama ravnomerno pobacajte po krompiru a i prelijte ga sa preostalim margarinom. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 40-45 minuta. ________________________________________________ Kuglice od belog mesa Potrebno Za ćufte: 250 g mlevenog belog mesa 100 g pečuraka 1 glavica crnog luka 1 jaje 2 kašike prezli so biber začin Za pire krompir: 1 kg krompira 1 žumance so Za paniranje: 1 belance 1 jaje brašno prezle Priprema Glavicu crnog luka sitno iseckati i propržiti na malo ulja. U mleveno meso dodati sitno iseckane pečurke, propržen luk, jaje, prezle, začiniti po ukusu i sve sjediniti. Sa malo nauljenim rukama praviti male kuglice-ćuftice i pržiti ih na ulju. Krompir očistiti, obariti, pa procediti, dodati žumance i so po ukusu, pa napraviti pire. Ostaviti da se malo prohladi, pa uzimati po kašiku, rastanjiti na ruku, staviti po jednu ćufticu i obložiti je sa pire krompirom. Svaku kuglicu uvaljati u brašno, pa u izmućeno jaje sa belancetom i na kraju u prezle. Pržiti u dubljoj masnoći ili u fritezi. ______________________________________________________ Pečeno pile s krompirom i paradajzom Potrebno je: pileći bataci čeri paradajz krompir sveži origano ili ruzmarin sveži majoran so maslinovo ulje sirće so i crni biber Priprema Koristite batake bez kostiju ili ih nožem odvojite od kostiju . Meso isecite na velike komade i ispržite u tiganju. Prvo ih pržite s kožom prema dole da bi se oslobodila masnoća. Začinite solju. Vrhom noža zasecite čeri paradajze i ostavite ih u vrućoj vodi jedan minut. Izvadite ih i oljuštite. Skuvajte cele krompire. Ocedite ih, stavite u posudu s paradajzima i prstima prepolovite. Napravite zeleni preliv; sameljite i usitnite zelene začine zajedno sa solju. Nakon prvog mlevenja dodajte maslinovo ulje, sirće i crni biber pa ponovo sameljite. Kada piletina s obe strane porumeni, dodajte povrće i promešajte. Smesu stavite u tiganj i zalijte zelenim prelivom. Jelo pecite 30-40 minuta na 180-220 stepeni, dok ne dobije zlatnu boju. _____________________________________________ Lake pileće pljeskavice Potrebno je: 1 pile 500 g krompira 5 šargarepi 3 jaja so biber začin prezle Priprema Skuvati piletinu, krompir i šargarepu pa samleti na mašini. Kada sameljemo dodamo jedno jaje, posolimo, dodamo biber i suvi začin. Od te mase oblikovati pljeskavice, pa pohovati i to na sledeći način, prvo u prezle, zatim u jaja, pa ponovo u prezle. Pržiti na ulju, na umerenoj vatri. I ako će vam se činiti da je masa suva, jedno jaje je sasvim dovoljno da to sve poveže, neće se raspadati provereno. ________________________________________________ Pileći paprikaš sa krompirom Potrebno je: 1 pile 1 kg krompira 1 dl ulja 1 šargarepa 1 paradajz 1 kašičina paradajza iz tube 2 glavice crnog luka 1 paprika aleva paprika peršunov list mleveni biber so Priprema Očišćeno pile iseći na komade i oprati. Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve paprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera. |
|||
« Starije Teme | Novije Teme »
|
Boemi | Kontakt | Povratak na Vrh | Lite (Arhivski) Oblik
Powered By smboemi.com Boemi Forum, © 2008-2024Boemi Forum.
Sva prava zadrzana Boemi Forum