Datum i vreme: 20.06.2021, 16:48 Dobro Došli, Gost! (PrijavaRegistracija)


Korisnik(a) pregleda ovu temu: 1 Gost(a)
Cevap yazOdgovori  Nova TemaNova Tema 

11439 views

Cveće pomaže od poteškoća u školi do ozbiljnih zdravstvenih problema

08.01.2014, 23:26 (Zadnja izmena: 08.01.2014 23:28 od webmaster.)
Poruka: #1
Nije na vezi
Cveće pomaže od poteškoća u školi do ozbiljnih zdravstvenih problema
U početku sa detetom strpljivo pričate, zatim molite, kažnjavate, isprobavate različite, neobične, grube metode i taktike ne biste ga privoleli da uči. Ako imate probleme sa svojim školarcem, Ružica Bogićević, floriterapeut, preporučuje da isprobate terapiju cvetnim esencijama.Floriterapija ili lečenje cvetnim esencijama je podvrsta homeopatije. Predstavlja blag i prirodan način lečenja kod koga se koriste esencije od specijalno izabranog i obrađenog cveća

Cilj terapije je uspostavljanje harmonije psihe i tela, a deluje na mentalnom, fizičkom i duhovnom nivou.
[Slika: 42505_shutterstock_106751510_300x0.jpg]

Iako cveće deluje nežno, ono nam, objašnjava naša sagovornica pomaže da na svaki životni problem gledamo sa pozitivne strane, da prepoznamo prave emocije i osposobimo sopstveni potencijal da se izlečimo i osećamo bolje.

- Cvetne esencije se u širokoj primeni koriste na Zapadu, a kod nas je ova oblast tek u povoju. Najvažnije i najdragocenije je kada se osmeh vrati i vidim ljude čiji su problemi rešeni - priča Ružica.

NEŽNE LATICE U SLUŽBI ZDRAVLJA

- Izučavanje njihovog dejstva je tridesetih godina prošlog veka, u Engleskoj, započeo dr Edvard Bah. Pronašao je 38 "lekova", odnosno cvetnih esencija, koje su kod nas poznate kao britanske cvetne esencije ili Bahove kapi. Pored britanskih postoje i kalifornijske, francuske, australijske i indijske. Od prošle godine u Beogradu postoji i radi udruženje “L.A.T.I.C.E“, čiji je cilj promovisanje kalifornijskih cvetnih esencija u Srbiji, a napravili smo i sada želimo da unapredimo balkanske cvetne esencije koje bi trebalo da posatnu prepoznatljiv brend - objašnjava ova neobično vedra i snažna žena koja je iz ličnih razloga rešila da se bavi floriterapijom.

Esencije se prave od latica različitih cvetova. Beru se po sunčanim danima, u određenom intervalu, a ukoliko se pojavi i talas pomračenja makar i na 15 minuta, kontigent latica se baca.

To je ciklus proizvodnje koji mora da se ispoštuje da bi esencija bila delotvorna.

DVE ENERGIJE KOJE POMAŽU U SVIM SITUACIJAMA

Kako je moguće da je dejstvo tako blagog preparata zaista delotvorno? Oni koji proučavaju dejstva cvetnih esencija je da voda u kojoj su rastvorene esencije stvara rezonancu između energetskih vibracija cveća i energetskog polja pacijenta, čime se kod njega ponovo uspostavlja sklad.

Cvetne esencije deluju i kod pacijenata koji nisu svesni da uzimaju lek. One samo prenose energetski otisak, jer se u telo ne unosi gotovo nikakva materija, već energija.

Cvetne esencije pomažu da se osoba oslobodi negativnih uverenja koja postoje na nivou nesvesnog i omogućavaju pozitivnim kvalitetima, kao što su ljubav, radost, vera, hrabrost i drugim da se ispolje u životu.

KOMBINACIJA ZA USPEH

Angelica - za osobe koje se osećaju izgubljeno, bez motiva i cilja. Pomaže da se osećaju zaštićeno i daju im hrabrost i snagu.

California Wild Rose - za one koji odbacuju emotivni rizik i dublji odnos sa nekim, i radije uspavljuju svoja osećanja i emocije. Ova esencija stimuliše snagu srca, odnosno ljubavi.

Mountain Pride – cvet koji ističe arhetipski duh ratnika, za one kojima nedostaje snaga volje i za one koji nisu svesni da je pozitivno kretanje važno za isceljenje tela i duše.

Star Tulip – ovaj cvet otvara sposobnost unutrašnjeg osluškivanja svojih najdubljih delova, vraća vezu sa unutrašnjom ženstvenošću, a naročito je dobar za žene koje su oko sebe izgradile štit.
KADA DETE NE ZAPOČINJE UČENJE

Stalno odlaganje obaveza, obećavanje i neispunjavanje obećanog, zavisnost od modernih tehnologija- samo su neke sitacije kod kojih pomažu cvetne esencije.

Preporuka: Clematis, Hornbeam, Siera Primose, Fairy Lantern, Mustard, Lungwort.

DA DETE OTKRIJE ŠTA GA ZANIMA

Kada vaše dete nema usmerenje, neodlučno je oko izbora škole i profesije, obehrabreno je možete probati kalifornijske esencije.

Preporuka: Blackberry, Californian Wild Rose, Cayenne, Scotch Broom, Tansy, Wild Oat, Scleranthus.

Per aspera ad astra
Trnovit je put do zvezda
Quote
Cevap yazOdgovori 


Skoči na Forum:

Boemi | Kontakt | Povratak na Vrh | Lite (Arhivski) Oblik


Powered By smboemi.com Boemi Forum, © 2008-2021Boemi Forum.

Sva prava zadrzana Boemi Forum